Manja slova Veća slova RSS

 

Obratite se dežurnom inspektoru!

          tel: (+382) 20 230-481

          tel: (+382) 20 230-921

          tel: (+382) 20 230-529

Pitajte inspekciju

>

Kampanja „Falsifikati koštaju više – kupujem originale’’

Kampanja „Falsifikati koštaju više – kupujem originale’’
Datum objave: 09.12.2014 15:53 | Autor: ti

Ispis Štampaj stranicu


Uprava za inspekcijske poslove - Tržišna inspekcija, Zavod za intelektualnu svojinu i Uprava carina organizuju događaj pod nazivom „Falsifikati koštaju više – kupujem originale“, koja će se održati u Mall of Montenegro, 10. decembra 2014 godine, od 12 do 14 časova. Ova kampanja predstavlja jednu od aktivnosti iz okvira realizacije IPA Twinning light projekta „Unaprijeđenje zaštite prava intelektualne svojine u Crnoj Gori“ koji finansira Evropska unija.

Događaj će otvoriti predstavnik Zavoda za intelektualnu svojinu, a u nastavku kampanje predstavnici državnih institucija Crne Gore informisaće građane o koristima zaštite prava intelektualne svojine i ukazati na štetne efekte po njih izazvane kupovinom i korištenjem krivotvorenih proizvoda. Takođe građani će imati priliku da se upoznaju sa krivičnom i prekršajnom odgovornošću koju povlači proizvodnja, distribucija i prodaja falsifikovanih proizvoda.


Radi adekvatnog demonstriranja štetnih efekata kupovine falsifikovanih proizvoda, građanima će se prikazati zaplijenjeni falsifikovani proizvodi i uporediti sa onim originalnim, u čemu će učestvovati i zastupnici prava poznatih brendova, kao i privredni subjekti koji su ovlašćeni distributeri tih brendova.


Svi učesnici u kampanji biće otvoreni za pitanja medija i građana.