Manja slova Veća slova RSS

 

Obratite se dežurnom inspektoru!

          tel: (+382) 20 230-481

          tel: (+382) 20 230-921

          tel: (+382) 20 230-529

Pitajte inspekciju

>

Realizovana kampanja „Falsifikati koštaju više – kupujem originale“

Realizovana kampanja „Falsifikati koštaju više – kupujem originale“
Datum objave: 11.12.2014 10:06 | Autor: ti

Ispis Štampaj stranicu


U tržnom centru Mall of Montenegro u Podgorici, dana 10.12.2014 godine realizovana je kampanja „Falsifikati koštaju više – kupujem originale“ koja predstavlja jednu od aktivnosti iz okvira realizacije Twinning light projekta „Unaprijeđenje zaštite prava intelektualne svojine u Crnoj Gori“ koji finansira Evropska unija, implementiraju Danski zavod za patente i žigove i Zavod za intelektualnu svojinu Crne Gore, a nadgleda Delegacija EU u Crnoj Gori.

Događaj je otvorila Lidija Martić predstavnik Zavoda za intelektualnu svojinu, a govorili su Nada Đurđić glavna tržišna inspektorka u Upravi za inspekcijske poslove i predstavnici Organizacije za zaštitu prava autora muzike (PAM) Momčilo Zeković iz muzičke grupe ”Perper” predstavnik i tekstopisac Božo Bulatović. Ovom prilikom Nada Đurđić posebno je skrenula pažnju na zaštitu ekonomskih interesa potrošača, ali i na štetnost falsifikovanih proizvoda kako sa aspekta zdravlja, tako i u pogledu stvaranja nelojalne konkurencije na tržištu robe.

Tokom događaja predstavnici državnih institucija Crne Gore informisali su medije i građane koja je njihova uloga u cjelokupnom sistemu intelektualne svojine u Crnoj Gori i ukazali na štetne efekte izazvane kršenjem prava iz ove oblasti, kao i  na krivičnu odgovornost koju povlače proizvodnja, distribucija i prodaja falsifikovanih proizvoda.

Radi adekvatnog demonstriranja štetnih efekata kupovine falsifikovanih proizvoda, građanima su pokazani falsifikovani i originalni proizvodi poznatih brendova, uz objašnjenje kako da ih prepoznaju.