Manja slova Veća slova RSS

 

Obratite se dežurnom inspektoru!

          tel: (+382) 20 230-481

          tel: (+382) 20 230-921

          tel: (+382) 20 230-529

Pitajte inspekciju

>

Održana obuka tržišnih inspektora po projektu AIM-a

Datum objave: 05.03.2021 10:39 | Autor: ti

Ispis Štampaj stranicuU prethodnoj nedelji, u okviru projekta Tehnička pomoć za usaglašavanje i primjenu pravne tekovine EU u oblasti unutrašnjeg tržišta (AIM), tržišni inspektori su učestvovali na online radionicama koje su bile posvećene ličnoj zaštitnoj opremi, električnim i građevinskim proizvodima sa aspekta bezbjednosti i usaglašenosti proizvoda.
Ekspert projekta predstavio je tržišnim inspektorima svoja znanja u predmetnim oblastima, imajući u vidu nove regulative, izazove, primjere iz prakse, rangiranje prioriteta u nadzoru kroz sprovođenje procjene rizika i druge teme.
Takođe, sa ekspertom su izvedene praktične vježbe na kojima su inspektori potvrdili stečeno znanje tokom treninga, što će predstavljati dobar osnov za stručan nadzor proizvoda na tržištu u ovim oblastima.
Ističemo da se Opštim programom nadzora proizvoda na tržištu, planiraju proizvodi za nadzor sa aspekta bezbjednosti i usaglašenosti proizvoda i isti se objavljuje na internet stranici Uprave za inspekcijske poslove (navedeni program za 2021. godinu objavljen je na našem sajtu).
Prilikom planiranja spiska proizvoda za nadzor sa aspekta bezbjednosti i usaglašenosti proizvoda uzimaju se u obzir nova saznanja i metodologije procjene rizika prilikom odabira prioriteta, što je, između ostalog, bila i jedna od tema predmetnih radionica.